18.2.2015

no church in the wild

#aupairlife -postaus, jota kukaan ei pyytänyt, mutta teki mieli tehdä tällainen pitkästä aikaa. YOLO. Ja koska pitää käyttää vanhoja kuvia pois.

6:40am Ensimmäinen herätys. Onko pakko jos ei haluu?

6:55am On. Raahaudun vessaan, harjaan vähän tukkaa ja vaihdan vaatteet. Normaalisti hengailen yövaatteissa eli collegehousuissa ja hupparissa tai t-paidassa aamun läpi, mutta tänään on menoa, joten päälle valikoituu farkut ja neule.

7:02am Herätän lapset. Tai lapsen. Pojan huoneessa on jo valot päällä ja sänky tyhjänä. Poika itse on jo alakerrassa lukemassa. Katan aamupalapöydän, teen sille välipalan kouluun ja täytän vesipullot. Siinä touhutessa juon itse lasin appelsiinimehua ja palan patonkia.

7:15am Huhuilen Pojan pöydän ääreen ja käyn yläkerrassa huutelemassa Tytön perään. Kerron lapsille, että saavat mennä bussilla tänään. Pojan suunnasta epämääräistä narinaa, koska tänään kouluun täytyy viedä kotiläksykansio ja se menee kuulemma rikki bussissa.

7:24am Olen pessyt omat hampaat ja tarkastanut, että Poika on pessyt hampaat. Varmistan, että sen repussa on kaikki mitä kuuluukin, ja patistan Tytön kiirehtimään aamupalansa kanssa.

7:35am Käskytän penskat eteiseen pukemaan. Kyselen ja tarkistan, että molemmilla on bussikortit mukana. Tsekkaan Tytön kanssa vielä tämän päivän ohjelman läpi. Mamma saapuu myöskin paikalle hössöttämään ihan turhasta, ja Pojalla menee hermo. Työnnän jo valmiin Pojan ulos ovesta ennen kuin kina ehtii yltyä riidaksi. Tyttökin alkaa hermostua, mutta onneksi on valmis ennen kuin ehtii kunnolla suutahtaa.

7:38am Lapset ulos ja bussipysäkkiä kohti.

7:40am Kysyn Pappalta, missä autokorjaamo sijaitsikaan, ja ollaan tekemässä lähtöä kohti Sollentunaa, kunnes Mamma tulee eteiseen Tytön lasketteluhousujen kanssa. Kuulemma pitää viedä korjattavaksi. Pappa vetää kilarit kun Mamma sanoo, että tähän täytyy laittaa paikka, ja ärähtää, että ehkä ne tietää siellä mitä tehdä ja että kuka sä olet sanomaan mitä siihen pitää laittaa. Mamma vie housut pois enkä näe niitä koko loppupäivänä.

7:58am Löydän oikean pikkutien Sollentunasta, mutta siihen Pappan aiempi selvitys jäikin. Onneksi se kurvaa musta ohi ja seuraan sitten kiltisti perässä autokorjaamon pihaan.

8:07am Pappa astelee takaisin autolle. Ja sitten takaisin sisään. Otan sormen pois starttinapilta. Huoh.

8:10am Mietin, miksi mun selkälihaksia särkee.

8:12am En tiedä miksi. Väsyttää. Aurinkokin paistaa eikä mulla ole laseja mukana.

8:20am Mietin, mihin mun Ray-Banin ruskeat pilottilasit on piilotettu. Pidin niitä koko kesän autossa just-in-case -laseina. Oon juuri kaivelemassa hanskalokeroa kun Pappa tulee.

8:40am Soittolista luuppaa ympäri enkä mä uskalla koskea puhelimeen, koska ajan ja Pappa on vieressä. Hävettää soittaa Kanye Westiä kun se kotona aina kuuntelee sielukkaita kitara- ja pianoinstrumentaalisia. Pappa ei sano mitään.

8:57am Aamuruuhkassa istuskelun ja hiljaisen matkan jälkeen ollaan vihdoin metropysäkillä. Pappa sanoo heipat ja toivotan sille hyvää loppupäivää.

9:01am Meen takaisin nukkumaan.

11:49am Satunnaisten heräilyjen ja kello 10 alkaneen herätyksen torkutuksien jälkeen jaksan vihdoin nousta ylös kun Mamma soittaa. Kuulemma laittanut viestiä ja pyysi tsekkaamaan sen.

11:50am Viestissä on tän päivän ohjelma, joka oli mulle jo selkeä. Kuittaan sen huokaisten ja torkun vielä kymmenisen minuuttia.

12:03pm Heitän lasten lakanat pesuun ja katson peiliin. En oo enää ihmisen näkönen. Huoh. Laittaudun vähän siistimmäksi ja suuntaan lähikauppaan.

12:10pm Tuoretta jauhelihaa, leipää, maitoa, paprikaa, banaania, kokista.

12:18pm Laitan musiikit soimaan Sonos-systeemistä ja aloitan bolognesen kanssa. Tekstailen samalla kaverin kanssa ja teen itselleni sänkkärin. Päätän olla villi, ja laitan leipäviipaleet kinkun ja juuston kanssa uuniin, ja yritän keittää uppomunaa.

12:22pm Uppomuna ei onnistu.

12:34pm Bolognese hautumaan. Syön leivät ilman uppomunaa ja käännän samalla tomaattikeiton reseptin ruotsista suomeksi, ja olen ylpeä kun se sujuu kivuttomasti ilman translatoria.

12:50pm Sekoittelen bolognesea. Nojaan otsaa liesituulettimeen ja kun laitan mun puulastan pois niin mun sormi koskee induktioliettä ympäröivää metallia. Nään salamoita ja ai perkele kun tuntuu tujusti otsassa. Aivoissa on joku oikosulku (pun not intended) enkä tajua liikkua muutamaan sekuntiin.

12:51pm Tuijotan mun sormea, jonka ihosta on palanut pieni osa pois. Tekstaan kaverille asiasta, ja se nauraen ilmoittaa, että yritin juuri teloittaa itseni sähköiskulla tai jotain. Oon hämmentynyt, joten isken sormen uudelleen metalliin ja toisen sormen liesituulettimeen. Näen uudelleen salamoita ja nyt sattuu pään lisäksi myös sormiin.

12:53pm Otan aspiriinia päänsärkyyn (...) ja laastaroin sormet.

1:10pm Heivaan lakanat kuivausrumpuun ja mietin, milloinkohan se antiikkikuljetus tulee. Ovikello soi just kun saan kuivausrummun päälle.

1:12pm Kaksi raavasta jäbää raahaa järkyttävän ruman antiikkilipaston supervarovasti meidän isoon eteiseen. Allekirjoitan paperit ja lagaan pahasti henkilötunnuksen kohdalla. Muistan sen loppujen lopuksi, ja sanon kiitosheihyvätpäivänjatkot pojille. Molemmat toteavat kiusallisesti että same ja mun tekee mieli nauraa.

1:13pm Antiikkilipaston hintalapussa komeilee SEK 150 000 enkä naura enää.

1:15pm Pistän bolognesen hauduttamiskuntoon ja teen lasten välipalatleivät. Heitän myös roskat ulos. Kun kaikki on done, teen nopeasti päivän lyhyen lihaskunto-ohjelman ja sitten istun koneen ääreen lukemaan blogeja ja katselemaan videoita.

2:33pm Lähden ajelemaan hallille. Päätän samalla, että alan pitämään bullet journal -juttua.

2:46pm Pojat tulevat vihdoin liikuntahallin puolelta. Molemmat haisevat kuin rankkitynnyri. Jätän ne autoon mussuttamaan välipalojaan ja käyn noutamassa Tytön uimahallilta.

2:55pm Poika huomaa, että sen liikkakassi ei ole mukana. Näin sen kun se tuli ulos hallista. Poika väittää, että mä otin sen. Sanoin, etten missään vaiheessa koskenutkaan koko kassiin. Patistan Pojan kävelemään meidän jälkiä takaisin hallille, ja hetken päästä pois tuleekin takaisin kassin kanssa. Luokkakaveri oli huomannut sen maassa hallin edessä ja poiminut talteen.

3:03pm Pudotan Tytön koululle joogatuntia varten.

3:05pm Yritän puhua poikia joko ottamaan deodorantin liikkatunneille tai vaihtoehtoisesti käymään suihkussa tunnin jälkeen. Molemmat väittää kivenkovaan, etteivät haise eivätkä haista mitään, ja seuraavaksi se olenkin minä joka haisen (vaikkeivat pojat edelleen haista mitään) ja niinpä huokaisen ja luovutan. Teen henkisen muistilapun, että täytyy ostaa Pojalle spraydödöä.

3:20pm Pojat jätetty shakkikerholle, joten ajan kotiin. Matkalla näen rennosti kävelevän ratsukon rinnallaan vapaana hölkkäävä bordercollie. Tulee ikävä heppoja.

3:22pm Tsekkaan bolognesen, ja jumiudun sitten sohvalle lukemaan kirjaa.

4:27pm Hups, aika vierähtää liian nopeasti, ja kiiruhdan koululle hakemaan Tytön.

4:36pm Koululla. Tyttö kertoo mulle terkkuja stalkkeriopettajalta, että ajoin kuulemma liian kovaa ulos autiolta koulupihalta tänään. Jasså. Mietitään, otetaanko Tytön paras ystävä kyytiin nyt vai jälkeen, ja tälle soiton jälkeen päätetään, että jälkeen.

4:48pm Ollaan toisella koululla. Tapellaan hetki siitä, avataanko ikkuna. Mä olen sitä mieltä, että ei, koska kaikki lämpö karkaa autosta, ja Tyttö on sitä mieltä, että joo, koska muuten ilma seisoo. Mä voitan.

4:55pm Poika tulee viisi minuuttia etuajassa. Ollaan kaikki iloisia asiasta. Suunnataan Tytön parhaan ystävän talolle.

5:02pm Molemmat lapset haluaa välttämättä pois autosta. Poika melkein vetää raivarit, mutta luovutan ajoissa, ja lapsi luistelee kotipihan peilijäällä iloisena sillä välin kun odotetaan tyttöjä.

5:03pm Poika vetää nenilleen ja itkuhan siinä tulee. Mä olen syyllinen, koska en varoittanut. Enhän mä varoita kuin joka päivä. Onneksi tytöt tulevat ja päästään lähtemään, takapenkillä pulisevat matikan tehtävistä.

5:11pm Tytöt leiriytyvät keittiön pöydän ääreen tekemään läksyjä, ja samalla kerron niille sähköiskuhommasta.

5:12pm Molemmat tytöt sähköiskutettu. Jutellaan musiikista. Mamma laittaa viestin, että on puoli kuusi kotona, syödään silloin. Koska olen opetellut lukemaan äippää, tajuan, että syödään todennäköisesti kuudelta. Vastaan viestiin ok, ja heitän kermat bologneseen ennen kuin käyn laittamassa lakanat lasten sänkyihin.

5:30pm Poika valittaa, ettei tykkää alakerran Sonoksesta raikuvasta biisistä, ja tytöt istuu kielletyssä vierasolkkarissa kun Poika on tv-huoneessa. Niittaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla kun kerron Pojalle, että sillä on nyt lakanat sängyssä ja että se voi mennä omaan sänkyyn lukemaan, ja tytöille, että tv-huone on nyt vapaa.

5:45pm Laitan spagetin kiehumaan, katan pöydän, katson kasviksia tarjolle ja sitten menen tyttöjen kanssa katsomaan Fostersien pilottijaksoa. Ne aloittivat nyt yhdessä katsomaan kyseistä sarjaa, ja mua naurattaa niiden dramaattiset reaktiot.

6:02pm Ruoka valmiina. Mamma ei näy. Lämmitän parsakaalia eiliseltä, heitän maidon ja kylmät kasvikset pöytään.

6:05pm Mamma tulee kotiin. Kutsun lapset syömään ja istun itsekin pöytään. Hyväntuulista kinastelua Pojan kanssa, tytöt kehuu ruokaa ja syö kasviksia iloisesti vaikka yleensä niistä saa tapella. Oon aika varma, että tää on Tytön parhaan ystävän ansiota - se on aina tosi kohtelias ja kiva, ja niillä eletään kotona tosi terveellisesti.

6:20pm Mamma tulee alakertaan. Ollaan muut jo melkein syöty. Poika jättää tiskit pöydälle ja ehtii jo melkein karata, mutta saan huudeltua tiskeistä. Poika tulee takaisin hymy korvissa ja toteaa, että melkein en huomannut. Virnistäen totean takaisin, että niin, melkein. Laitetaan yhdessä omat tiskit pois tyttöjen tieltä.

6:23pm Siirretään Mamman kanssa aiemmin tullut antiikkilipasto ruokailuhuoneeseen, jonne se ei sovi yhtään. Siivoan ruokapöydän loppuun, patistan Pojan suihkuun ja istun jatkamaan lukemista.

6:42pm Muistutan tyttöjä, että lähdetään tanssistudiolle vartin päästä. Joojoo kuuluu tv-huoneesta. Tiedän jo nyt, että tulee kiire.

6:55pm Muistutan viidettä kertaa, että nyt pitäisi vaihtaa vaatteet ja katsoa kamat kasaan. Tytön paras ystävä tajuaa, ettei sillä ole tanssikamoja mukana, joten tytöt ryntää raidaamaan vaatekaapin. Onneksi noi kaksi on aika hyvin identtiset ruumiinrakenteeltaan! Parhaalle ystävälle löytyy pökät ja t-paita, jotka se lupaa pesettää kotona. Tyttö ehtii väliin, että I can wash them. Nauran, että excuse me. Minähän ne pesen.

7:02pm Etsitään parhaan ystävän laukkua. Lopulta se löytyi kielletystä vierasolkkarista. Päästään lähtemään vähän myöhässä, ja Tyttö rutisee asiasta heti autoon istuessaan. Ennen kuin ehdin edes avata suutani, että ei ole mun vika, Tytön paras ystävä ottaa syyn niskoilleen. Paras ystävä on ihana.

7:11pm Ollaan tanssissa ajoissa sitten kuitenkin. Jätän tytöt studion pihaan ja ajan itse kauppaan hakemaan vettä ja sämpylän iltapalaksi. Jumitun lämpimään parkkihalliin lukemaan mukaan otettua iPadia melkein tunniksi. Saan huonoja uutisia kotoa Suomesta, mutta työnnän ne sivuun.

8:13pm Havahdun, ja ajelen takaisin studiolle. Tyttöjä ei tarvitse venailla kuin viisi minuuttia. Kuunnellaan Taylor Swiftiä ja pian ollaankin jo parhaan ystävän kotipihassa. Se kiittelee kyydeistä ja ruoasta ja kaikesta, minä kiittelen kun kävi. Sanotaan heipat ja ajellaan Tytön kanssa kotia kohti, ja samalla puhutaan kuinka sen pitää tehdä huomenna se keitto perjantain köksäntuntia varten.

8:25pm Tyttö yrittää selittää mulle mikä leek on. Sillä hetkellä kun avaan kotioven ja se mutisee purjolök, mulla välähtää. Pyydän toistamaan ruotsinkielisen sanan, ja purjosipulista on puhe, kyllä kyllä. Puhutaan ruokakaupassa käymisestä ja deadlineistä. Mamma sattuu keskustelun keskelle, what are you guys talking about. En ehdi kuin vähän pettyneenä katsahtamaan äitiä kun Tyttö vaan toteaa, että yksi koulujuttu. Taas koulujuttu, josta mä tiesin ja äiti ei.

8:30pm Istun ruokapöydän ääressä tekemässä kauppalistaa huomiselle. Mamma tuo Pojan iltapalalle, ja se sanelee, että leipää, juguu ja gifflar. Kaappaan mua kutittavan Pojan karhunhalaukseen ja kysyn, että mites pari kuivattua luumua ja vähän omenaa. Poika toistaa sanat mun perässä ja kikattaa kun löydän kutiavimman kohdan sen kyljestä. Mamma yllättyneenä heittää hedelmät pöytään muun setin kanssa. Oon ylpeä itsestäni.

8:40pm Vapaus.

2 kommenttia: