4.11.2014

yesterday

Kuva (tai pari) tunnissa -tyyppistä meininkiä arkipäivästä.

 

0:28am Oon vieläkin hereillä, koska valvottiin lauantaina varmaan kolmeen asti. Leikin Photoshopilla ja ihmettelen meidän kahden palkin nettiyhteyttä, joka on kuitenkin yhtä nopea kuin aina.

1:22am Edelleen hereillä, Photoshop jumahti ja pahasti, joten selailen läpi yhtä tekstiä ja korjailen parit aivopierut.

 

2:27am Photoshopleikit on melkein valmiina, jee! Kootra siinä.

3:01am Valmista! Ei oikein väsytä, joten kierin lakanoissa varmaan yli kolmeen kunnes nukahdan.

 

5:26am Herään ekan kerran jostain syystä X, ja pelottaa, etten herää enää herätykseen, joten laitan pari ekstraherätystä aamua piristämään.

6:31am Herään taas, kymmenisen minuuttia ennen herätystä. Käännän kylkeä.

6:51am Nousen ylös, heitän höntsät jalkaan ja suuntaan kylppäriin. Ei jaksaisi. Pyörittelen ajatusta jo viikon teillä tietämättömillä olleista aamupäiväunista, ja rukoilen, ettei mun tarvitse herättää lapsia tänään.

7:03am Tyhjennän tiskikonetta ja kuulen, kuinka yläkerrassa lasten huoneiden verhoja availlaan. Jee. Katan pöydän, teen oman aamupalan, vien roskat ja haen aamulehden Pappaa varten. Pappa kuitenkin vaan pyörähtää alakerrassa - morning, bye - ja lähtee töihin.

7:12am Tyttö on aamupalalla ja samalla Mamma kertoo, että Pojalla on yhä vatsakipuja eli ei koulua tänään. Huokaisen, vituttaa. Teen Tytön eväät kouluun ja istun syömään omaa aamupalaa vihdoin ja viimein.

 

7:16am Pappa palaa takaisin kotiin sekunniksi - hi, bye - koska salkku unohtui. Liikun yläkertaan selailemaan nettiä hetkeksi.

7:28am Puhutaan Mamman kanssa tämä päivä ja huominen läpi. Toivon, että Poika menisi huomenna lääkärin jälkeen kotiin. Mamma lupasi tulla tänään jo kolmen aikaan kotiin, jotta Pojann ei tarvitsisi olla yksin kotona yli kahta tuntia. Yritän taas muistaa, että Poika täyttää muutaman kuukauden päästä kymmenen eikä viisi.

7:45am Mamma on vihdoin saanut raahattua niiden pyykit alas, joten lajittelen ne, ja heitän ekan koneellisen pyörimään. Vien Pojalle vettä ja lääkkeen yöpöydälle, vedän Mamman mekon vetoketjun ylös, siivoan aamupalapöydän ja istun sitten koneen ääreen katsomaan youtubevideoita, In The Flesh -sarjaa ja selailemaan nettiä.

 

8:21am Lähden kuskaamaan Mammaa metroasemalle. Samalla käyn ruokakaupassa. Kamala koomaolo. Haluun nukkua.

9:17am Matkalla kotiin tajuan, että autossa 10 000 kilometriä rikki. Jee.

9:24am Kotona. Radiosta tulee Billy Talentin Red Flag, pakko istua autossa ja kuunnella loppuun, koska nostalgiat.

 

9:30am Puran ruokakassit, saan Pojan taas kiinni tabletilta vaikka lupaa ei ole ja se taas valehtelee mulle päin näköä. Muistutan, ettei mulle valehdella, ja patistan sen aamupalalle. Heitän pyykit kuivausrumpuun ja laitan uuden koneellisen pyörimään.

9:48am Leikkaan vesimelonia itselleni välipalaksi ja yritän saada Pojan, jonka en ole ikinä nähnyt syövän mitään hedelmää tai kasvista, maistamaan. Ei, ei ja ei, ja Poika lähtee raivoten keittiöstä. Okei. Ei kiinnosta mitä se tekee, joten meen omaan huoneeseen ja torkun sängyssä kunnes pyykkikone laulaa.

 

10:22am Jumitun pelaamaan Town of Salemia kavereiden kanssa. Poika pelaa Minecraftia omassa huoneessaan.

11:39am Pyykkikone sekä kuivausrumpu laulelee taas, joten käyn vähän pyykkäilemässä. Patistan Pojan pois koneelta ja lukemaan, itse suuntaan kattamaan pöytää ja käymään läpi jääkaapin rasioiden sisältöä jos löytyisi vaikka jotain valmista syötävää.

12:10pm Syödään lounasta - Poika neljä kylmää lettua eiliseltä ja mä thaikkuleftoverseja keskiviikolta. Nomnom. Sitten se palaa kirjansa pariin ja mä takaisin pelamaan.

 

1:55pm Mamma laittaa viestiä, että se tulee kymmenen minuutin sisällä lähtevällä metrolla kotiin ja että se pitää hakea metrolta. Vastaan, että ok. Käyn täyttämässä takakontin kierrätyskamalla ja hakemassa postin, koska muuten unohtaisin. Samalla vien roskat ja nostan tuulen kaatamat fillarit ylös.

2:20pm Pipo päähän ja tihkusateeseen vaan. Heitän samalla pahvit, muovit, paperit ja pullot metron lähellä olevaan kierrätykseen. Mamma on kymmenen minuuttia myöhässä kun ei ehtinytkään siihen metroon. Vähän vituttaa kun ei voinut ilmoittaa asiasta.

 

2:50pm Tarkastan ja allekirjoitan Pojan lukupäiväkirjan. Jäbä on vähän lukenut Harry Pottereita tässä lomalla... Leikkaan Tytölle kaksi mangoa evääksi ennen tennistä ja koukkaan mukaan vielä rasiallisen vesimelonia itselleni. Avaan myös kirjeen, joka oli tullut mulle, ja naureskelen sille, koska oon ateisti. Ei muuta kuin lapsen tenniskamat olalle ja menox.

2:52pm Mamma aloittaa jonkun businesspuhelun, ja sitä ennen kertoo mulle, että mä oon illan Pojan kanssa kotona, että hän vie Tytön tanssiin ja käy salilla sillä välin. Sanon, että ok ja koukkaan Tyttöä varten vielä juotavan jogurtin mukaan ennen kuin lähden.

3:09pm Kohti koulua. NRJ soittaa kolme hyvää biisiä putkeen, ja oon positiivisesti yllättynyt kunnes sieltä pärähtää haters gonna hate hate hate. Yh.

 

3:18pm Yhä matkalla koululle, enää ei sada ja aurinkokin pilkottelee just ennen pimeää! Kuuntelen joululauluja ja fiilistelen joulua. Oispa lunta, huokasen ja otan kuvan nätistä maisemasta ennen motarille liittymistä.

3:33pm Puhutaan Tytön kanssa Pentatonixin täydellisestä harmoniasta ja kaikesta, ja kuunnellaan koko 20-minuuttinen matka tennishallille That's Christmas to Me -biisiä, koska se on ehkä täydellisin ikinä.

3:58pm Tyttö hallilla, itse istun autossa hetken lukemassa The 100 -kirjaa, joka oli tosi lupaava, mutta yllättävän huono. Ehkä vähän nuoremmille tarkoitettu? Tai sitten tää oli vaan joku prologi, tai sitten oon ihan täysin sokaistunut Gone Girlin mahtavuudesta. TV-sarjana The 100 on kuitenkin yksi mun suosikkeja. Ja Bellamy. Heh.

 

4:07pm Päätän, etten jaksa lukea kirjaa ja vaan istua autossa koko tuntia, joten ajelen Täby Centrumiin mielessä joululahjaostokset. Lompakko ja tili huutaa hoosianna (okei, oikeesti mulla on muutama tonni mutta...) mutta ei voi mitään.

4:24pm Jee! Joulukortit ostettu, parhaimmasta parhaimman kamelin synttärilahja ostettu!

4:38pm Meinasin löytää Akateemisesta jotain lahjaa isovanhemmille, mutta muistin, että kaikkipa ei luekaan englanniksi, joten se idea menikin sitten siinä. Vähän nauratti toi enkkuhylly muutenkin. White people kissing white people. Joo o. Kävin vielä seikkailemassa parissa sisustuskaupassa ja hain Systembolagetista pullon valkkaria, koska yolo.

 

4:45pm Utfart vaan.

5:02pm Päätän taistella ja lukea ton kirjan loppuun. Saankin sen luettua, eikä jäänyt kuin paska maku suuhun. Oon niin pettynyt, koska odotin tota kirjaa kuin kuuta nousevaa ja sitten se on tollanen. Nyyh. Onneksi kirjaan perustuva tv-sarja on helvetin hyvä.

5:11pm Tyttö tulee, suunnataan kotia kohti ja keskustellaan dinnersuunnitelmista. Muistutan, että Mammaa täytyy sitten patistaa dinnerin kanssa tai muuten ne lähtee taas myöhässä ja Tyttö myöhästyy tanssista. Takapenkiltä kajastaa kännykän valo ja joojoo.

 

5:33pm Poika köllöttelee sängyssä. Käyn painimassa sen kanssa ja mun silmään se ei vaikuta yhtään kipeeltä vaan on ihan oma itsensä, nauraa ja riehuu siinä missä yleensäkin. Lupaan tehdä Pojalle dinneriksi quesadillaa.

5:40pm Mamma ilmoittaa, että hän meneekin tuohon tien toisella puolella olevalle salille eli mä kuskaankin Tyttöä. Mun dinner jää vähän vajavaiseksi, ja Poika marssii itkupotkuhuutaen keittiöstä pois kesken ruoan kun Mamma yrittää saada tämän syömään yhtä babyporkkanaa. Tyttö vetää loput thaikut ja varastaa vieläpä puolet mun vesimelonista.

5:44pm Mamma lähtee, Tyttö jättää tiskit ja kaikki muutkin jälkensä, Poika raivoaa ja vinkuu yläkerrassa. Teen toista lämmintä leipää, jonka otan mukaan tanssiin.

5:58pm Patistan Tytön siivoamaan jälkensä, jätän kirkuvan Pojan huomioimatta ja lähdetään tanssiin. Matkalla meinaan ajaa pysäköidyn auton puskuriin, koska mun voileipä hukkui apparin penkille. Teen kuitenkin väistöliikkeen ja selvitään naarmuitta, Tytölle sanon, että kissa meinasi tulla pysäköiden auton alta. Menee läpi. Toivottavasti se ei kerro Mammalle.

 

6:15pm Tytsyt on tanssimassa, mä syvennyn Gone Girlin pariin. Mulla on enää muutama hassu luku jäljellä, ja paiseilenkin poikaystävälle tekstiviesteillä, että mitäs hittoa mun pitäis tehdä sit kun saan tän kirjan luettua.

6:58pm Kirja luettu ja oon viimeset kymmenen minuuttia tuijottanut tyhjästi takakantta. Uskomattoman upea opus. Päätin alun perin lukea kirjan, koska olin leffan jälkeen yksi iso kysymysmerkki. Nyt oon vielä isompi kysymysmerkki. Suosittelen lämpimästi, varsinkin englanniksi!

 

6:33pm Kotona ja vapaalla!! Kirjoittelen joulukortit valmiiksi ja länttään niihin osoitteetkin postimerkkeineen. Kirjoittelen pientä to do -listaa itselleni, ja lista sisältää muun muassa kumisaappaisen puhdistamisen, puuterin ostamisen, muutamat joululahja-ajatukset sekä sanan paketointi????!! koska dilemma.

7:02pm Alakerrassa käydään järkyttävää huutotappelua, koska Mamma haluaa Pojan juovan lasillisen marjasmoothieta ja syövän yhden (1) porkkanan, ja koska Mamma haluaa Tytön käyvän suihkussa ennen kuin tämä suoraan tanssin jälkeen hikisenä lysähtää sohvalle katsomaan televisioita. Tuijotan kattoa ja mietin, miksi mä teenkään tätä duunia. Juon vähän viiniä suoraan pullosta.

 

8:12pm Huushollissa hiljenee kun Mamma räjähtää. En oo ikinä kuullut sen huutavan noin lapsilleen, mutta pyörittelin omassa huoneessaani GO MUM -viirejä ja olin ihan fanityttönä. Ihanaa kun sekin vihdoin ymmärtää. Hiivin kellariin hakemaan pantrysta kokista ja omat kuivat pyykit.

10:11pm Iltatoimet hoidettu ja huomiseen henkisesti valmistauduttu, joten alan kirjoittelemaan tätä tekstiä viritellen samalla Skype-puhelua kavereiden kanssa. Kovin koukuttava peli.

1 kommentti: