22.8.2014

bad_news

Olin jotenkin ajatellut, että perjantain voisi viettää paremminkin.

Aamulla herättiin ihan normaalisti, tosin vain Tyttö tuli alas aamupalalle. Mamma päätti pitää vapaapäivän, ja hyvä, että pitikin. Syötiin Tytön kanssa kaksin muroja, juteltiin koulusta ja siitä bussilla kulkemisesta. En edelleenkään usko, että noi kaksi saa mitenkään herättyä tarpeeksi aikaisin, mutta vi ses. Lopulta Mammakin raahautui alakertaan urheilukuteissa ja ilmoitti, että lähtee salille ja ruokakauppaan ja tsilleen, ja esitteli mulle sitä samaa ihottumarykelmää ("Mom, no one wants to take another look at your rash", sanoi Tyttö ja mun teki mieli kompata) sen käsivarressa mitä se on esitellyt viimeiset kolme päivää. Kuulemma lisääntynyt verenkierto eli urheilu auttaa siihen.

 

Samalla käy ilmi, että Pojalla on massu kipeä eli herra ei tule aamupalalle. Ja silloin kun hän on kipeä, niin ei tarvitse olla kamalan tiukka. Mamman luvalla Poika sitten tahkosi pleikkaria yhdeksästä kahteentoista mun päällä/kainalossa/kyljessä/jalkojen välissä/olkapäätä vasten/kunhan oli iholla, ja mä käytin tilaisuuden hyväkseni ja torkuin ilosesti pari tuntia. Lounaaksi sain sen syömään vähän maustamatonta jugua ja pehmeetä leipää. Tytön kanssa vedeltiin puokkiin eilisiä thaikkupaikan leftovereita, enkä voi uskoa, että musta on oikeesti tulossa tällanen takeoutihminen! Ennen kun tulin tänne, niin en ollut ikinä syönyt mitään kiinalaista tai intialaista tai mitään. Eilen maistuin Pojalta sushia, jossa oli vaan riisiä ja kimpale lohta päällä (ei ole näemmä mun juttu), ja phad thai chickeniä tai jotain. Ja se oli nannaa. Oi voi.

Anyways, mun mielestä Poika oli ihan normaali, valitti mahakivusta vain silloin kun siltä kysyi, että mites massu. Vetäsi samantien valivaliäänen päälle. Aattelin, että tää johtuu vaan siitä, että se söi niin hirveesti eilen. Nimittäin mä ja Tyttö syötiin ihan samoja ruokia kuin se, ja meidän massut on ihan kunnossa. Mutta Poika veteli aamulla muroja, lounaaksi lautasellisen mac'n'cheesee sekä lautasellisen pastaa ja lihapullia, välipalaksi ennen tennistä kolme lettua, välipalaksi tenniksessä tikkarin ja voileivän, ja illalliseksi yhden boksin sushia kavereineen sekä osan phad thai chickenistä. En tajuu, miten yhdeksänvuotiaan napa voi vetää noin paljon ruokaa.

Mamma tuli takaisin iltapäivällä ja kyseli ton vointia, ja kerroin ihan suoraan, että johtuu varmaan tosta ruokamäärästä. Mamma oli samaa mieltä mun kanssa, ja jätettiin Poika pelailemaan pleikkaria. Siivoilin vähän aikaa Tytön kanssa sen huonetta, jonka jälkeen suuntasin kysäsemään, että tarvitaanko mua vielä. Ei tarvittu, joten hyvillä mielin suuntasin keskustaan tuulettumaan. Löysin sattumalta myös epäaktiivisesti etsimäni Helly Hansenin liikkeen (joka oli tosi pieni ja jonka vaan katsastin pikaisesti läpi, koska mua ahdistaa olla yksi harvoista asiakkaista pienessä liikkeessä) sekä kävin NK:lla (ihan hirveä köyhät kyykkyyn -paikka) sovittelemassa Hunterin kumppareita. HH:n liikkeessä täytyy käydä vielä joku päivä uudestaan, siellä oli alet ja kaikki. Hunterin saappaat tilaan kyllä netistä, NK:n hinnat oli aika ryöstöä. Sain ostettua tänään ihan tavallisen vetoketjuhupparin ja dry-fit -urheilupaidan, ja kun lisään noi mun ostamiin höntsiin ja kimonoon, niin oon aika lailla ostanut kaiken, mitä en ottanut mukaan. Vielä kumpparit, sadetakki (pyysin äitiä ottaan selvää Rukan jälleenmyyjistä, haluun sellasen kirkkaankeltaisen tai -pinkin) ja talvitakki. Sitten ois kaikki. Niin ja salikengät.

 

Tulin kotiin seiskan huitteilla kun olin onnistuneesti nukkunut kolme pysäkkiä oman pysäkin ohi, ja sitten lähdinkin about tunnin päästä lenkille fiilailemaan uutta urheilupaitaa. Kaikki meni hyvin ja fiilis oli hyvä vaikka pihalta karannut ruohonleikkurimylpyrä (you know, sellanen pyöreä itsekseen liikkuva ja jatkuvasti nurtsia niittävä vekotin) hiipikin puskista ja säikäytti mut kuoliaaksi. Okei, ei kuoliaaksi, mutta kaaduin jalkakäytävältä ja kierin autotielle. Oon aika varma, että on laitonta (tai ainakin pitäisi olla laitonta) pitää noita vapaana kello 22 jälkeen jos pihaa ei oo kunnolla aidattu.

Kun tulin uudelleen kotiin, täällä oli helvetti irti. Poika oli ilmeisesti hirveissä kivuissa kun ei edes valittanut, vaan oli tosi vaisu. Pappa katseli tyynenä telkkaria Tytön kanssa ja Mamma friikkasi. Ei muuta kuin Poika äitinsä kanssa sairaalalle. Ensiavussa uskalsivat veikata umpisuolta (vai onko appendix umpisuoli??) ja voin kertoa, että 9-vuotias ei ymmärrä jos kinda lainaat The 70's Showta ja kerrot sille, että don't worry, the appendix is like a soul, you don't even use it. Se alkaa todennäkösesti itkeen, eikä auta vaikka yrität kertoa sille, että ei ei, ei sun sielu lähde mihinkään jos ne operoi sun umpisuolen. Jätin ihan suosiolla noi jatkotutkimuksiin ja menin itse kotiin nukkumaan.

Ai niin, käytin melkein kuus hunttia Fotografiskan kaupassa yksi päivä. Nyt on Genesis ihan omana. Ja yksi juliste. Toi kirja on muuten aika iso ja painava.

Niiiiiin ja notes to self:
- älä enää ikinä osta Willy'sin rakkolaastareita ellet halua liimata kenkiä kii sun jalkoihin
- älä istu sataman parhaassa paikassa kun Birka Cruisesin risteily saapuu satamaan, ruotsalaiset on nimittäin ihan samanlaisia risteilijöitä kuin suomalaisetkin eli pääosin kiljuvia lapsiperheitä ja känniläisiä ja vanhuksia
- älä astu niihin vanhoihin metroihin, voit kyllä oottaa max. 5min seuraavaa
- älä nuku bussissa vaikka luulisitkin, että kuulet kyllä oman pysäkin kuulutuksen
- älä kulje laput silmillä lenkillä niin saatat ehkä säästyä säikähdyksiltä
- älä lainaa tyhmiä tv-ohjelmia lapsille kun ne on sairaalassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti